Nieuw seizoen van The Story of God with Morgan Freeman

Voor The Story Of God seizoen 3 reisde Morgan Freeman weer de wereld over om met mensen te praten over hun verschillende religies en spiritualiteit. Seizoen 3 van The Story of God with Morgan Freeman is te zien vanaf 5 maart 2019.

In de serie onderzoekt presentator Morgan Freeman de rol van religie in de geschiedenis van de mens, hoe geloof ons verbindt en mogelijke antwoorden op de grootste levensvragen. In de serie komt Freeman op locaties waaronder de Olijfberg, de Rotskoepel en de Westmuur van de Tempelberg in Jeruzalem, de Bodhiboom in India, Mayastad in Mexico en de Lakewood Church in Houston. Volgens de acteur denken christenen, moslims en boeddhisten vaak dat ze een heel andere visie op de wereld hebben, terwijl er ook vele overeenkomsten zijn.

In de afleveringen gaat Freeman dieper in op verschillende onderwerpen als leven na de dood, het einde van de wereld en het kwaad. Freeman heeft in zijn huis talloze boeken over religie, waaronder de koran en vier verschillende bijbels. Als acteur speelde Freeman zelf ook God in de films Bruce Almighty uit 2003 en in het vervolg Evan Almighty uit 2007.

De serie ging op 3 april 2016 in première. De serie kreeg een vervolg waarbij het tweede seizoen op 16 januari 2017 van start ging. Het derde seizoen van The Story of God with Morgan Freeman gaat zondagavond 5 maart 2019 om 21.00 uur van start op National Geographic.