Nieuwe Alita: Battle Angel internationale trailer

20th Century Fox heeft een nieuwe international trailer vrijgegeven voor Robert Rodriguez’s manga filmadaptatie Alita: Battle Angel. Deze kun je hieronder bekijken.

Alita: Battle Angel

Visionaire filmmakers James Cameron (Avatar) en Robert Rodriguez (Sin City) creëren een nieuwe, grensverleggende heldin in Alita: Battle Angel. Een actievol verhaal over hoop, liefde en emancipatie.

Het verhaal van Alita: Battle Angel speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. De achtergelaten cyborg Alita (Rosa Salazar) wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de barmhartige cyber-arts Ido (Christoph Waltz). Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinnering aan wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet. Alles is nieuw voor Alita, elke ervaring beleeft ze voor het eerst. Terwijl ze haar nieuwe leven op de rit probeert te krijgen in de verraderlijke straten van Iron City doet Ido zijn best om Alita af te schermen voor haar mysterieuze verleden. Haar slimme vriend Hugo (Keann Johnson) helpt haar juist herinneringen op te wekken. Er bloeit iets op tussen de twee totdat dodelijke vijanden achter Alita aankomen en haar omgeving bedreigen. Het is op dat moment dat Alita ontdekt dat ze over buitengewone vechtcapaciteiten beschikt die ze kan gebruiken om de vrienden en familie, waarvan ze is gaan houden, te redden. Vastbesloten om erachter te komen waar ze vandaan komt, vertrekt Alita op een reis om het op te nemen tegen de onrechtvaardigheden van deze donkere, corrupte wereld. Gaandeweg zal ze ontdekken dat één jonge vrouw de wereld waarin ze leeft kan veranderen.

De cast bestaat uit Lana CondorChristoph Waltz, Keann Johnson, Rosa Salazar, Mahershala Ali, Jackie Earl Haley, Eiza Gonzalez, Jennifer Connelly en Ed Skrein.

Alita: Battle Angel wordt geregisseerd door Robert Rodriguez en geproduceerd door James Cameron. Het scenario is geschreven door Cameron, Laeta Kalogridis en Rodriguez, gebaseerd op de graphic novel serie Gunnm door Yukito Kishiro.  Alita: Battle Angel is vanaf 14 februari 2018 in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX en Dolby Cinema.