Nieuwe featurette voor The Big Friendly Giant

Walt Disney Pictures en Amblin Entertainment hebben een nieuwe featurette vrijgegeven van Steven Spielberg’s nieuwe film The Big Friendly Giant oftewel The BFG. De blik achter de schermen richt zich met name op Oscar-winnaar Mark Rylance, die eerder met Spielberg samenwerkte aan Bridge of Spies. Bekijk deze hieronder.

The Big Friendly Giant

In The BFG maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen…

De film is gebaseerd op het boek The BFG, geschreven door Roald Dahl. Deze staat ook wel bekend als The Big Friendly Giant, of in het Nederlands De Grote Vriendelijke Reus (De GVR). Hoofdrollen zijn er voor Mark RylanceRuby Barnhill, Penelope Wilton, Rebecca Hall, Rafe Spall en Bill Hader. De Nederlandse stemmen worden ingesproken door Warre Borgmans, Eva Kolsteren, Beatrijs Sluijter, Fleur van de Water, Marc Krone, Bas Keijzer.

The Big Friendly Giant wordt geregisseerd door Steven Spielberg en het scenario is geschreven door Melissa Mathison. De film wordt mede geproduceerd door Walt Disney Pictures, DreamWorks Pictures, Amblin Entertainment, en Walden Media.

The Big Friendly Giant draait vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter