Nieuwe Pixar-film Turning Red direct naar Disney Plus Nederland

De nieuwe Pixar-film Turning Red zal niet in de bioscopen te zien zijn, maar zal vanaf 11 maart exclusief op Disney Plus verschijnen. De film is gratis voor abonnees van de streamingdienst. Dit meldt Variety. Turning Red is de nieuwste coming-of-age-komediefilm met de stemmen van Rosalie Chiang en Golden Globe-winnaar Sandra Oh. Bekijk hieronder alvast een trailer. Disney’s Kareem Daniel vertelde:

“Disney+ subscribers around the world enthusiastically embraced Pixar’s Academy Award-winning ‘Soul’ and the critically-acclaimed “Luca” when they premiered exclusively on the service and we look forward to bringing them Pixar’s next incredible feature film ‘Turning Red’. Given the delayed box office recovery, particularly for family films, flexibility remains at the core of our distribution decisions as we prioritize delivering the unparalleled content of The Walt Disney Company to audiences around the world.”

Eerder bracht Pixar ook de films Soul en Luca direct op Disney Plus uit. Die waren ook vanwege de coronamaatregelen niet te zien in de bioscoop. De Toy Story spin-off Lightyear staat nog wel gepland voor een bioscooprelease.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

Turning Red Disney Plus

Turning Red op Disney Plus Nederland

Turning Red concentreert zich op Mei Lee, een zelfverzekerde maar sukkelige 13-jarige die verscheurd is tussen het blijven van de plichtsgetrouwe dochter en de chaos van de adolescentie. En alsof veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam nog niet genoeg is, lijdt Mei aan een mysterieuze toestand waarin ze telkens wanneer ze te opgewonden raakt op magische wijze verandert in een gigantische rode panda!

Turning Red wordt geleid door de jonge actrice Rosalie Chiang als de stem van Mei Lee. Sandra Oh (Killing Eve) vertolkt de stem van Mei Lee’s beschermende moeder Ming, die nooit ver van haar dochter is.

De film is geregisseerd door Domee Shi, de schrijver / regisseur achter de Pixar-korte film Bao. Ze was de eerste vrouw die een korte film regisseerde voor de animatiestudio van Disney en een Academy Award won voor de titel. Hoewel Turning Red haar regiedebuut zal zijn, heeft Shi credits voor een aantal opmerkelijke films in het verleden, waaronder als storyboard-artiest aan Inside out, The Good Dinosaur, Incredibles 2 en Toy Story 4.

Turning Red zal vanaf 11 maart 2022 op Disney Plus Nederland te zien zijn. Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter