Nieuwe poster en clip Pixar’s Short film Bao

Pixar heeft een nieuwe poster en clip vrijgegeven voor de animatie short Bao. Deze kun je hieronder bekijken. De short zal te zien zijn voorafgaand aan de film Incredibles 2 vanaf 15 juni.

De zeven-en-een-halve minuut durende short gaat over een Chinees-Canadese vrouw die lijdt aan de depressie van een leeg nest, die een tweede kans krijgt op het moederschap wanneer een van haar handgemaakte dumplings tot leven komt. Het verhaal is geschreven door Domee Shi.

De titel Bao heeft een dubbele betekenis. Domee Shi legde uit:

“The word ‘bao’ actually means two things in Chinese: Said one way, it means steamed bun. Said another, it means something precious. A treasure.”

Bao

De favoriete familie van superhelden is terug in Incredibles 2, maar deze keer staat Helen (stem van Holly Hunter) in de schijnwerpers en laat ze Bob (stem van Craig T. Nelson) thuis met Violet (stem van Sarah Vowell) en Dash (stem van Huck Milner) om zo om te gaan met de dagelijkse heldendaden van het “normale” leven. Het is een moeilijke transitie voor iedereen, moeilijker gemaakt door het feit dat het gezin zich nog steeds niet bewust is van de opkomende superkrachten van baby Jack-Jack. Wanneer een nieuwe slechterik ten tonele verschijnt, moeten de familie en Frozone (stem van Samuel L. Jackson) een manier vinden om weer samen te werken – wat makkelijker gezegd is dan gedaan.

De film wordt geregisseerd door Brad Bird (Iron Giant, The Incredibles). Incredibles 2 draait vanaf 15 juni in de bioscoop.