Nieuwe poster Lee Daniels’ The Butler

Forest Whitaker‘s Cecil Gaines is overgoten met een Amerikaanse vlag in deze artistieke nieuwe poster voor Lee DanielsThe Butler. Bekijk de poster hieronder. De film is gebaseerd op een artikel van Wil Haygood uit de Washington Post en vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een butler die het witte huis diende van 1952 tot 1986 tijdens belangrijke momenten in de Amerikaanse geschiedenis zoals de Civil Rights movement, de Vietnamese oorlog en veel meer.

The Butler

In The Butler kruipen Oscarwinnaar Forest Whitaker en grootheid Oprah Winfrey in de huid van butler Cecil Gaines en zijn vrouw Gloria. We volgen het leven van butler Cecil die gedurende drie decennia zeven Amerikaanse presidenten diende. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eugene Allen, die vanaf 1952 daadwerkelijk butler was van zeven Amerikaanse presidenten waaronder Richard Nixon, John F. Kennedy en Ronald Reagan. De regie ligt in handen van Lee Daniels, die eerder verantwoordelijk was voor tweevoudig Oscarwinnaar Precious.

De cast bevat naast Whitaker en Winfrey namen als David Oyelowo, Elijah Kelley, David Banner, Cuba Gooding Jr., Lenny Kravitz, Colman Domingo, Jane Fonda, Alex Pettyfer, John Cusack, Robin Williams, James Marsden, Alan Rickman, Minka Kelly, Jesse Williams en Liev Schreiber.

De dramafilm zal op 5 december 2013 in de Nederlandse bioscopen verschijnen.