Nieuwe poster The Favourite met Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz

Warner Bros. Pictures heeft een nieuwe poster vrijgegeven voor de film The Favourite. Deze kun je hieronder bekijken.

The Favourite

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn en Mark GatissThe Favourite is geregisseerd door Yorgos Lanthimos.

De film is geselecteerd voor de 75ste editie van het filmfestival van Venetië, dat plaatsvindt van woensdag 29 augustus tot en met zaterdag 8 september 2018. The Favourite is vanaf 3 januari 2019 in de Nederlandse bioscoop te zien.