Nieuwe poster voor Downton Abbey film

Focus Features heeft een nieuwe poster vrijgegeven voor de filmversie van Downton Abbey. Deze kun je hieronder bekijken. De oorspronkelijke hoofdcast, inclusief Maggie Smith, Michelle Dockery, Hugh Bonneville zullen terugkeren.

Downton Abbey

 

Bedenker Julian Fellowes heeft het scenario van de film geschreven en produceert samen met Gareth Neame en Liz Trubridge. Brian Percival (The Book Thief), die de pilot van de serie regisseerde, zal de film regisseren. Nigel Marchant zal ook terugkeren als uitvoerend producent.

De hoofdcast van de veelgeprezen serie zal terugkeren, waaronder Maggie Smith, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Laura Carmichael en Elizabeth McGovern. Naast de originele cast zijn er rollen voor Imelda Staunton, Geraldine James, David Haig, Tuppence Middleton, Simon Jones, Kate Phillips en Stephen Campbell Moore.

Downton Abbey volgde zes seizoenen lang de levens van de Crawley familie en de dienaren die voor hen werkten. De serie was te zien op het Britse ITV. De serie won drie Golden Globe Awards, 15 Primetime Emmy’s (van de 69 nominaties in totaal) en een speciale BAFTA. Downton Abbey is de meest genomineerde niet-Amerikaanse televisieshow in de geschiedenis van de Emmy’s.

De film komt internationaal op 13 september 2019 in de bioscoop, met de Amerikaanse première een week later op 20 september.