Nieuwe poster White Boy Rick met Matthew McConaughey

Bekijk hieronder de nieuwe poster voor Studio 8’s crime drama White Boy Rick. De hoofdrollen worden gespeeld door Matthew McConaughey en nieuwkomer Richie Merritt als Richard Wershe Sr. en Jr.

White Boy Rick met Matthew McConaughey

White Boy Rick is gebaseerd op echte gebeurtenissen en speelt zich af in het Detroit van 1980, op het hoogtepunt van de crack-epidemie en de War on Drugs. De film vertelt het ontroerende verhaal van een gewone vader en zijn tienerzoon, die een undercover informant werd en later een drugsdealer, voordat hij werd gedropt door zijn handlers en veroordeeld tot levenslang in de gevangenis.

White Boy Rick ziet in de hoofdrol nieuwkomer Richie Merritt als Ricky Wershe Jr. en Academy Award winnaar Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) als Ricky’s vader Richard Wershe Sr.

De 15-jarige Richie Merritt werd ontdekt in Baltimore tijdens een uitgebreide landelijke zoektocht naar talent. Afkomstig uit een vergelijkbare sociaaleconomische achtergrond als Wershe, maakten Merritt’s natuurlijke talent, charisma en authenticiteit indruk op de filmmakers, evenals zijn chemie met Matthew McConaughey die zijn vader speelt.

White Boy Rick heeft ook rollen voor Jennifer Jason LeighRory CochraneBrian Tyree HenryBruce DernPiper Laurie, Bel Powley, Jonathan MajorsRJ CylerTaylour Paige en Kyanna Simone Simpson.

De film is geregisseerd door Yann Demange (’71), gebaseerd op het scenario door Logan & Noah Miller en revisies door Andy Weiss, Scott Silver en Steve Kloves.

White Boy Rick draait vanaf september 2018 in de bioscoop.