Nieuwe Rogue One personages, schepen en details onthuld

Een preview voor de aankomende boek Rogue One: A Star Wars Story: The Official Visual Story Guide is online te vinden op Edelwiess. Deze geeft een aantal nieuwe details vrij over de film, inclusief de namen van personages. Onder de personages die de plannen van de Death Star stelen bevinden zich:

  • Felicity Jones speelt Jyn Erso,’ a gifted soldier and warrior’.
  • Diego Luna speelt Captain Cassian Andor, een officier in de Rebel Alliance
  • Jiang Wen speelt Baze, een freelance assassin
  • Alan Tudyk speelt K-250, een Enforcer Droid
  • Riz Ahmed speelt Bodhi, een rebel soldaat
  • Pao, een alien welke wordt omschreven als “fierce warrior”
  • Donnie Yen speelt Chirrut, een spiritual warrior
  • Bistan, een alien welke wordt omschreven als een “fierce warrior”

Twee nieuwe schepen zijn tevens onthuld, inclusief de Tie Striker en de Rebel Starfighter (aka de U-Wing).

Nieuwe Rogue One personages, schepen en details onthuldNieuwe Rogue One personages, schepen en details onthuld2robook3robook4robook5robook6robook7robook8robook9robook10robook11robook12robook13robook14robook15

Rogue One gaat over een groep onwaarschijnlijke helden die in roerige tijden met elkaar samenwerken om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Dit belangrijke moment op de Star Wars-tijdlijn is allesbepalend: het brengt gewone mensen bij elkaar die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen en zo onderdeel worden van iets groters dan henzelf.

De film wordt geregisseerd door Gareth Edwards. Hoofdrollen zijn er voor Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk en Riz Ahmed.

Met Kathleen Kennedy, Allison Shearmur en Simon Emanuel als producent, en John Knoll en Jason McGatlin als uitvoerend producent. Het verhaal is geschreven door John Knoll en Gary Whitta en het scenario door Chris Weitz en Tony Gilroy.

Rogue One: A Star Wars Story is te zien vanaf 16 december 2016.