Nieuwe trailer Dan Brown-film Inferno

Sony Pictures heeft een nieuwe trailer vrijgeven van de aankomende film Inferno. Deze kun je hieronder bekijken. Het langverwachte deel uit de Robert Langdon saga van Dan Brown is het derde boek uit de serie die verfilmt gaat worden door regisseur Ron Howard. De saga begon met The Da Vinci Code (2006) gevolgd door Angels en Demons (2009).

Inferno is een film waarin de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis Robert Langdon (Tom Hanks), wakker wordt in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die gecreëerd zijn door een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Tom Hanks
keert terug als Robert Langdon samen met een sterke cast bestaande uit Felicity Jones, Irfan Khan, Harry Sims, Omar Sy, Christoph Bruder en Sidse Babbet Knudsen. Ben Foster is gecast als de grote bad guy in de film.

De film is geregisseerd door Ron Howard. Het scenario is geschreven door David Koepp gebaseerd op het boek van Dan Brown. De uitvoerende producenten zijn Dan Brown, Anna Culp, Bill Connor en David Householter.

Inferno staat gepland voor 13 oktober 2016.