Nieuwe trailer Just Mercy met Michael B. Jordan

Warner Bros. Pictures heeft de nieuwe trailer vrijgegeven voor Just Mercy, een intens, op feiten gebaseerd drama over de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Bekijk de trailer hieronder. Michael B. Jordan (Black Panther, Creed, Creed II) en Oscarwinnaars Jamie Foxx (Ray, Baby Driver, Django: Unchained) en Brie Larson (Room, The Glass Castle, Captain Marvel) spelen de hoofdrollen.

De bekroonde filmmaker Destin Daniel Cretton (The Glass Castle, Short Term 12) regisseerde de film op basis van een mede door hem geschreven scenario, gebaseerd op de prijswinnende non-fictiebestseller van Bryan Stevenson.

In het intense, op feiten gebaseerde Just Mercy volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson (Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Larson). Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

In de film zien we verder Rob Morgan (Mudbound) als Herbert Richardson, die ook in de dodencel zijn lot afwacht; Tim Blake Nelson (Wormwood) als Ralph Myers, wiens cruciale getuigenis tegen Walter McMillian in twijfel wordt getrokken; Rafe Spall als Tommy Chapman, de officier van justitie die uit alle macht tracht Walters veroordeling in stand te houden; O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton) als Anthony Ray Hinton, een andere ten onrechte ter dood veroordeelde gevangene voor wie Bryan zich inzet; en Karan Kendrick (The Hate U Give) als Walters echtgenote Minnie McMillian, die haar man terzijde staat.

Just Mercy is vanaf 16 januari 2020 in de Nederlandse bioscoop te zien.