Nieuwe trailer King Lear met Anthony Hopkins

Amazon Studios heeft aangekondigd dat King Lear, Richard Eyre‘s adaptatie van het Shakespeare-drama met Anthony Hopkins en een powerhouse-cast, op vrijdag 28 september exclusief op Prime Video in première gaat. Bekijk hieronder de officiële trailer!

King Lear met Anthony Hopkins

Van Emmy, Golden Globe en BAFTA-winnende producent Colin Callender’s Playground en Sonia Friedman Productions is King Lear geadapteerd en geregisseerd door de BAFTA en Olivier Award-winnende regisseur Richard Eyre (The Dresser, Notes on a Scandal). De film heeft hoofdrollen voor Anthony Hopkins (The Dresser, Nixon, The Silence of the Lambs) als Lear, Emma Thompson (The Children Act, The Remains of the Day, Sense and Sensibility) als Goneril, Emily Watson (The Theory of Everything , Genius) als Regan, Florence Pugh (Lady Macbeth, Marcella) als Cordelia en Jim Broadbent (Iris, Game of Thrones) als de graaf van Gloucester.

In het fictieve heden begint King Lear terwijl de 80-jarige koning Lear zijn koninkrijk onder zijn dochters verdeelt, Goneril, Regan en Cordelia, afhankelijk van hun genegenheid voor hem. Cordelia weigert hem te vleien, dus verbant hij haar. Nadat Goneril en Regan de macht hebben verworven, verdrijven ze hun vader van huis. Tegelijkertijd wordt de premier van Lear, Gloucester, verraden door zijn zoon Edmund en zijn andere zoon, Edgar, wordt gedwongen onder te duiken. Lear wordt boos, Gloucester wordt verblind: zowel het koninkrijk als het gezin stort in elkaar in chaos en oorlogsvoering. Lear en Cordelia zijn herenigd; voor een kort moment regeert de liefde, dan komt de tragedie.

De tv-film werd gemaakt in opdracht van de BBC en ging in première op BBC Two in het Verenigd Koninkrijk. Amazon Studios co-produceerde en zal King Lear uitzenden in de VS, Duitsland en het VK. Het wordt geproduceerd door Playground (Wolf Hall, Howards End, The Dresser) en Sonia Friedman Productions (The Dresser), in samenwerking met Lemaise Pictures Limited voor BBC Two. De producent is Noëlette Buckley (The Dresser, Wolf Hall). Uitvoerende producenten zijn Colin Callender en Scott Huff voor Playground, Sonia Friedman voor Sonia Friedman Productions en Lucy Richer voor de BBC.