Nieuwe creepy trailer voor Netflix-serie Ratched

Er is een creepy nieuwe trailer verschenen voor Ratched, een aankomende nieuwe serie op Netflix.

In Ratched zien we hoe één van ‘s werelds meest iconische personages is geworden zoals ze is. De serie vertelt namelijk het verhaal van de sadistische verpleegster uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest.

Sarah Paulson speelt een jongere versie van het personage. De serie begint in 1947 en laat zien hoe ze zich van een eenvoudige verpleegster ontpopt tot een monster. Louise Fletcher won voor haar rol in de film uit 1975 een Oscar. Deze film was gebaseerd op het gelijknamige boek van Ken Kesey uit 1962.

Het verhaal achter Ratched is afkomstig van Ryan Murphy (American Horror Story) en is dus geïnspireerd op het memorabele karakter ‘Nurse Ratched’ uit One Flew Over The Cuckoo’s Nest van Evan Romansky.

In de serie leren we Mildred Ratched kennen, een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich in eerste instantie als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert ze volledig. Terwijl Mildred meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een ooit zo zorgzame vrouw verandert in een monster.

De cast bestaat verder uit Cynthia Nixon als Gwendolyn Briggs, Jon Jon Briones als Dr. Richard Hanover, Judy Davis als Nurse Betsy Bucket, Sharon Stone als Lenore Osgood, Charlie Carver als Huck, Finn Wittrock als Edmund Tolleson,  Amanda Plummer als Louise, Alice Englert als Dolly,  Corey Stoll als Charles Wainwright, Vincent D’Onofrio, als Gov. George Wilburn en Sophie Okonedo als Charlotte.

De uitvoerend producenten van de serie zijn Sarah Paulson, Ryan Murphy, Alexis Martin Woodall, Jacob Epstein, Ian Brennan, Aleen Keshishian, Margaret Riley, Jennifer Salt, Tim Minear, Robert Mitas en Michael Douglas.

Ratched zal vanaf 18 september wereldwijd beschikbaar komen.