Nieuwe trailer voor HBO-serie Chernobyl

HBO heeft de trailer vrijgegeven voor de historische drama-miniserie Chernobyl. Bekijk hieronder de trailer. Met in de hoofdrollen Jared Harris (The Crown, Mad Men), Stellan Skarsgård (River, Avengers: Age of Ultron) en Emily Watson (The Dresser, The Theory of Everything).

De vijfdelige miniserie is gebaseerd op de explosie van de kerncentrale van Tsjernobyl op 26 april 1986. De show zoomt in op het leven van de mannen en vrouwen die heldhaftig handelden om de catastrofale schade te beperken die de voormalige Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek verwoestte .

Jared Harris speelt Valery Legasov, een vooraanstaande Sovjet kernfysicus. Als onderdeel van het antwoordteam was hij een van de eersten die de omvang van de ongeëvenaarde ramp begreep. Stellan Skarsgård speelt de Sovjet vice-premier Boris Shcherbina, die door het Kremlin wordt aangesteld om de regeringscommissie voor Tsjernobyl te leiden in de uren onmiddellijk na het ongeluk. Emily Watson speelt Ulana Khomyuk, een Sovjet kernfysicus die het mysterie van de ramp in Tsjernobyl probeert op te lossen.

Andere rollen zijn er voor Paul Ritter, Jessie Buckley, Adrian Rawlins, Con O’Neill, Sam Troughton, Adam Nagaitis, Barry Keoghan, Ralph Ineson, Mark Lewis Johns, Fares Fares en David Densik.

Johan Renck regisseert Chernobyl op basis van het script van Craig Mazin, die ook als uitvoerend producent zal dienen. De serie staat gepland om op 6 mei te debuteren.