Nieuwe trailer voor Sam Mendes’ 1917

Universal Pictures heeft de nieuwe trailer vrijgegeven voor Sam Mendes’ aankomende oorlogsfilm 1917! Bekijk deze hieronder. Bijzonder aan 1917 is dat de verschillende scenes in de film in één shot zijn opgenomen. Op deze manier worden de twee hoofdpersonen doorlopend achtervolgd in een race tegen de klok.

1917

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten, Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een schijnbaar onmogelijke missie. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk gebied oversteken en een boodschap overbrengen die een dodelijke aanval op honderden soldaten zal stoppen – Blake’s eigen broer onder hen.

Hoofdrollen zijn er voor Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Colin Firth (Mary Poppins Returns), Richard Madden (Game of Thrones) en Mark Strong (Shazam!). Andere rollen zijn er voor Andrew Scott, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan, Claire Duburcq, George MacKay en Dean-Charles Chapman.

1917 wordt geregisseerd door Sam Mendes, die het scenario schreef met Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful van Showtime).

De film wordt geproduceerd door Neal Street Productions voor DreamWorks Pictures in samenwerking met New Republic Pictures. De film wordt op 9 januari door WW Entertainment in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.