Nieuwe trailer voor Shaft | More Shaft than you can handle

Warner Bros. heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Shaft, met daarin alle drie de generaties van het iconische personage. De trailer kun je hieronder bekijken.

Richard Roundtree speelde het personage al in 1971. Bijna 30 jaar later trok Samuel L. Jackson de leren jas aan als zijn neef, John Shaft II. De aankomende Shaft-film heeft een hoofdrol voor Jessie T. Usher (Independence Day: Resurgence) als de vervreemde zoon van John Shaft II, een cybersecurity-expert die gedwongen wordt om samen te werken met zijn vader en grootoom.

JJ, beter bekend als John Shaft Jr., is een cyberveiligheidsexpert met een MIT-diploma. Dit belet hem echter niet om hulp te vragen aan zijn vader om de waarheid achter de dood van zijn beste vriend te achterhalen. Hun relatie verloopt niet vlot door de voortdurende afwezigheid van vader doorheen Juniors’ jeugd. Beiden beginnen een onderzoek en banen zich een weg doorheen de onderwereld van Harlem. Wat zoonlief niet weet is dat zijn pa er zijn eigen agenda op nahoudt en zowel op professioneel als persoonlijk vlak een rekening te vereffenen heeft.

De film heeft tevens rollen voor Alexandra Shipp, Regina Hall, Matt Lauria, Titus Welliver en Cliff “Method Man” Smith. De film is geregisseerd door Tim Story (Ride Along), die zich bijna twintig jaar later afspeelt nadat Jackson de leren jas in 2000 voor het eerst aantrok. Shaft is geschreven door Kenya Barris (Girls Trip, Black-ish) & Alex Barnow (The Goldbergs), gebaseerd op het personage John Shaft uit het boek van Ernest Tidyman.

Shaft zal op 14 juni 2019 in de Amerikaanse bioscoop verschijnen.