Nieuwe trailer voor The Expanse seizoen 4

Amazon Prime Video heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor The Expanse seizoen 4. Bekijk deze hieronder. We zien de Earthers, Martians en Belters terwijl ze tegen elkaar vechten op wie het recht heeft om de nieuwe planeet genaamd Ilus te veroveren aan de andere kant van de Ring Gate.

The Expanse seizoen 4

The Expanse is gebaseerd op de populaire sciencefictionromans van James S. A. Corey en is mede gecreëerd en geschreven door Academy Award-genomineerden Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men).

In The Expanse seizoen 4 begint een nieuw hoofdstuk voor de bemanning van de Rocinante, die op een U.N.-missie is om nieuwe werelden achter de Ring Gate te verkennen. De mensheid heeft toegang gekregen tot duizenden aardachtige planeten die een landrush hebben gecreëerd en de spanningen tussen de tegengestelde naties van de aarde, Mars en de gordel hebben bevorderd. Ilus is de eerste van deze planeten, een rijk aan natuurlijke hulpbronnen, maar ook gekenmerkt door de ruïnes van een lang overleden buitenaardse beschaving. Terwijl Earthers, Martians en Belters manoeuvreren om Ilus en zijn natuurlijke hulpbronnen te koloniseren, begrijpen deze vroege ontdekkingsreizigers deze nieuwe wereld niet en zijn ze zich niet bewust van de grotere gevaren die hen te wachten staan.

De serie ontvouwt zich 200 jaar in de toekomst over een gekoloniseerd sterrenstelsel, wanneer twee vreemdelingen onbewust in een enorme samenzwering worden meegesleurd. Het is gebaseerd op de bestverkopende boekenreeks van de New York Times door Daniel Abraham en Ty Franck (onder de pseudoniem James S. A. Corey).

Hoofdrollen zijn er voor Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Dominique Tipper, Cas Anvar, Wes Chatham en Frankie Adams. Rosa Gilmore (The Handmaid’s Tale), Keon Alexander (Tyrant), Jess Salgueiro (Mouthpiece) en Burn Gorman (Pacific Rim) voegen zich dit seizoen bij de cast.

Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men, Iron Man) dienen als uitvoerende producenten naast showrunner Naren Shankar (Almost Human, Grimm).

Seizoen 4 beleefde zijn wereldpremière op de New York Comic Con 2019 en alle 10 afleveringen zijn beschikbaar op 13 december, exclusief op Amazon Prime Video.