Nieuwe trailer Woman Walks Ahead met Jessica Chastain

A24 heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de western Woman Walks Ahead. Deze kun je hieronder bekijken. In de hoofdrol zien we Jessica Chastain als Caroline Weldon, een vrouw die naar het Dakota Territorium reist in het Noorden van Amerika, om daar onder andere Sitting Bull te schilderen, de leider van de Lakota Sioux.

In 1889 besluit weduwe Catherine Weldon (Chastain) haar onbevredigende leven in New York achter te laten om haar droom als schilder te verwezenlijken. Alleen reist ze af naar Dakota om het stamhoofd van de Sioux, Sitting Bull, te ontmoeten met als doel hem te schilderen. Ondanks zijn angstaanjagende reputatie is Catherine verbaasd om te ontdekken dat hij een meer complexe en intrigerende man is dan ze had verwacht. De twee krijgen zelfs een band. Wanneer de Amerikaanse regering vervolgens besluit dat de indianen de Plains moeten verlaten raken Catherine, Sitting Bull en de indianen verwikkeld in de gewelddadige geschiedenis die eindigt in het bloedbad van Wounded Knee.

Woman Walks Ahead is geregisseerd door Susanna White (Our Kind of Traitor, Nanny McPhee and the Big Bang en Jane Eyre). Het scenario is geschreven door Steven Knight. Naast Jessica Chastain zijn er in de film rollen voor Michael Greyeyes (The Walking Dead) als Sitting Bull, Sam Rockwell en Ciarán Hinds. Vanaf  29 november 2018 in de bioscoop.