Noah Hawley en Ridley Scott werken aan Alien serie voor FX

Tijdens de Disney Investors Day-presentatie, onthulde FX Networks dat de Alien serie van Noah Hawley in actieve ontwikkeling is. Fargo en Legion bedenkers zullen samen met Academy Award-winnaar Ridley Scott het project produceren.

Alien serie

Hawley zal de Alien serie regisseren omdat FX in vergevorderde onderhandelingen is met Scott, die de eerste Alien film en het vervolg Alien: Covenant regisseerde, om als uitvoerend producent bij het project te komen.

De serie speelt zich niet te ver in onze toekomst af en het is het eerste Alien-verhaal dat zich op aarde afspeelt. De reeks combineert zowel de tijdloze horror van de eerste Alien film met de non-stop actie van de tweede. Het project is geproduceerd door FX Productions.

Ridley Scott keerde terug naar het universum dat hij creëerde met Alien: Covenant, het nieuwste hoofdstuk in zijn baanbrekende franchise. De bemanning van het kolonieschip Covenant, op weg naar een afgelegen planeet aan de andere kant van de melkweg, ontdekt wat volgens hen een niet in kaart gebracht paradijs is, maar is eigenlijk een donkere, gevaarlijke wereld. Als ze een dreiging ontdekken die hun voorstellingsvermogen te boven gaat, moeten ze een ontsnapping proberen.

Alien: Covenant had rollen voor Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Jussie Smollett, Callie Hernandez, Nathaniel Dean, Alexander England, Benjamin Rigby en James Franco.

John Logan (Spectre) en Dante Harper zorgden voor het scenario. De film bracht meer dan $ 240 miljoen op aan de wereldwijde kassa, een teleurstellend bedrag vergeleken met de $400 miljoen die Prometheus genereerde.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter