Noorse serie Furia vanaf maart op NPO

Vanaf 24 maart 2022 kun je bij de NPO kijken naar de achtdelige serie Furia op de NPO. In de spannende Noorse thrillerserie zien we hoe gevaarlijk het is als een gemeenschap wordt verscheurd door polarisatie en extreemrechtse invloeden. Bekijk hieronder een trailer.

Serie Furia 

Furia is een achtdelige personagegedreven thriller met duistere plottwists waarin twee hoofdrolspelers en vier verschillende identiteiten spelen. Met twee van Europa’s meest vooraanstaande hoofdsteden – Oslo en Berlijn – en het landelijke westen van Noorwegen als decor, werken ze samen om een angstaanjagende extreemrechtse terreurcel op te rollen en het verdriet dat hen drijft te helen.

Het is een mix van undercover thriller en politiek drama op het scherp van de snee. Een verhaal over tegenstellingen en identiteitsworstelingen, geïnspireerd op ware gebeurtenissen en echte spanningen. Het draait om Ragna, een geheim agent die infiltreert tot een extreem-rechtse terreurcel, die vastbesloten is om een sinistere en concrete terroristische aanslag uit te roeien. Asgeir, een voormalige agent van de Special Operations, leidt intussen een rustig leven in het westen van Noorwegen nadat hij uit de Russische onderwereld is ontsnapt en een nieuwe identiteit heeft aangenomen. Wanneer hun twee werelden samenkomen, komen ze in een race tegen de klok om te voorkomen dat het ondenkbare op Duitse bodem gebeurt.

De cast bestaat uit namen als Cecilie A. Mosli, Ine Marie Wilmann, Ingrid Tykhelle Kayser, Pål Sverre Hagen, Preben Hodneland, Ulrich Noethen.

Furia (Fury) is een coproductie van Monster, X Filme en Lunanime, geschreven door Emmy-winnaar Gjermund Stenberg Eriksen (Mammon) en geregisseerd door Magnus Martens (Agents of S.H.I.E.L.D., The Walking Dead: World Beyond en Good Behavior), en Lars Kraume (Der Staat gegen Fritz Bauer).

De complete reeks Furia komt op 24 maart naar NPO Plus en is daarna vanaf 26 maart te zien op NPO 3 en NPO 3.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter