Onderzoek naar aanleiding van de release van Netflix’s Triple Frontier

Op woensdag 13 maart verschijnt de Netflix-film Triple Frontier. Deze film vertelt het verhaal van een groep voormalige ‘Special Forces’-agenten die een diefstal in een dunbevolkt grensgebied in Zuid-Amerika plannen en uitvoeren. Dit keer niet voor hun vaderland, maar puur uit eigenbelang omdat ze een onzeker financiële toekomst hebben.

In dat kader heeft bureau Motivaction onderzoek gedaan naar het moraal van Nederland. Hoe ver gaan Nederlanders voor geld? En wanneer gaat het te ver? Uit dat onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle Nederlanders (47%) onzeker is over zijn of haar toekomst met de huidige baan die ze nu hebben.

Zo’n 1 op de 5 Nederlanders (21%) is bereid zijn of haar leven te riskeren voor een rijke toekomst voor de familie. Dat voelt en klinkt nobel, echter geeft ook 12% van alle ondervraagden aan hun familie voor altijd te verlaten voor 75 miljoen. 14% geeft aan het prima te vinden om het gezin te onderhouden van drugsgeld.

En als je denkt dat vrienden alles voor je zijn, dan denkt 7% van de ondervraagden daar toch anders over. Zij zouden het leven van hun beste vriend of vriendin voor 75 miljoen namelijk prima op het spel zetten.

Een groep voormalige ‘Special Forces’-agenten (Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund en Pedro Pascal) herenigt om een heist te plannen in het dunbevolkte grensgebied van Zuid-Amerika. Voor het eerst tijdens hun prestigieuze carrières ondernemen de gevallen helden een gevaarlijke missie, niet voor hun land, maar puur uit eigenbelang. Als de minutieus gecoördineerde plannen onverwacht uit de hand dreigen te lopen, worden hun vaardigheden, loyaliteit en hun moraal tot het uiterste gedreven en moeten ze ineens vechten voor hun leven.

Triple Frontier is geregisseerd door de Oscargenomineerde J.C. Chandor (Margin Call, All Is Lost, A Most Violent Year) en geschreven door Chandor en Oscarwinnaar Mark Boal ( The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).

Triple Frontier is vanaf 13 maart wereldwijd te zien op Netflix.