OnlyFans Uncovered vanaf 9 april bij Videoland

Videoland komt met een onthullende, driedelige documentaire over de meest succesvolle en spraakmakende Nederlandse creators en ‘the rising stars’ van het wereldwijde fenomeen OnlyFans. Dit online platform, met veelal seksueel getinte content achter betaalde abonnementen, faciliteert een persoonlijke band tussen fans en creators. Dat maakt het werk van de creators zwaar en tijdrovend. Voor het eerst treden zij, zowel met hun privéleven als hun intieme werk, buiten de anonimiteit en in de spotlights. De ene begint net, woont nog thuis en maakt haar content op haar kamertje. Voor de ander is OnlyFans een opstap naar grootse toekomstplannen. Ze delen hun positieve ervaringen maar laten ook de donkere kanten zien. Ze stellen ons voor aan hun levenspartners, ouders, ‘zakelijke’ collega’s, maar ook aan hun grootste ‘Fans’. Want wie zijn de mensen die betalen om met ‘hun’ creator in contact te komen of zelfs hun ondergoed opgestuurd te willen krijgen? De creators laten zien hoe zij te werk gaan, wat hen drijft, waarom ze zichzelf bloot geven voor geld, hoeveel ze er mee verdienen en wat zij hiermee hopen te bereiken. Want om meer geld te verdienen moeten ze soms over hun eigen morele grenzen stappen. Hoe ver willen ze gaan om hun fans tevreden te houden?

OnlyFans Uncovered op Videoland

OnltFans is een bijzonder en berucht platform. Door middel van betaalde abonnementen krijgen mensen toegang tot veelal seksueel materiaal. Er ontstaat als het ware een band tussen de fans en creators. Deze creators vertellen in deze driedelige documentaire hoe het in zijn werk gaat en wat voor een gevolgen dit heeft voor hun privéleven.

OnlyFans werd in 2016 gelanceerd als een platform voor artiesten om clips en foto’s aan volgers te leveren tegen een maandelijks abonnement. Er is weinig bekend over het moederbedrijf, Fenix ​​International Ltd. Twee jaar later verwierf Leonid Radvinsky, eigenaar van MyFreeCams, 75% van Fenix ​​en werd de directeur ervan. Vanaf april 2020 werd OnlyFans geschat op tussen $810.000.000 en $936.000.000, hoewel schattingen moeilijk zijn vast te stellen aangezien het bedrijf zijn geaggregeerde niveaugegevens niet vrijgeeft. De site heeft meer dan 24 miljoen geregistreerde gebruikers en beweert 725 miljoen dollar te hebben betaald aan de 450.000 contentmakers. In maart 2020, aan het begin van de COVID-19-pandemie, nam het aantal makers van OnlyFans-content toe met 40%

De regie van de reeks is in handen van Michael Dijkstra en Tim Steenvoorden.

Alle drie de afleveringen van OnlyFans Uncovered zijn vanaf 9 april te bekijken op Videoland.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter