Oorlogsdrama The Auschwitz Report direct naar Netflix, niet in de bioscoop

The Auschwitz Report zou in Nederland eerder nog in de bioscoop uitkomen, maar is toch onderweg naar Netflix. Het waargebeurde oorlogsdrama zal vanaf 24 maart 2022 te zien zijn op de streamer. Dat laat de streamingdienst weten. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Slowaakse Joden Rudolf Vrba en Alfréd Wetzler, die in 1942 naar Auschwitz zijn gedeporteerd maar in 1944 weten te ontsnappen.

The Auschwitz Report op Netflix

The Auschwitz Report vertelt het waargebeurde verhaal van de Slowaakse Joden Rudolf Vrba en Alfréd Wetzler, die in 1942 naar Auschwitz werden gedeporteerd. Op 10 april 1944 weten ze te ontsnappen uit het kamp, dankzij een ingenieus plan. Terwijl de achtergebleven gevangenen standhouden tegen de Nazi-officieren banen de twee uitgehongerde mannen zich een weg door de bergen naar Slowakije. De hoop dat hun verhaal levens kan redden houdt hen op de been. Met hulp van toevallige passanten slagen ze er uiteindelijk in om de grens over te steken en het verzet en Rode Kruis te benaderen. Ze stellen een gedetailleerd rapport op over de systematische genocide. Maar is hun verslag niet veel te aangrijpend om waar te kunnen zijn?

The Auschwitz Report (Slowaaks: Správa) is een Slowaakse dramafilm geregisseerd door Peter Bebjak. De film is gebaseerd op het boek geschreven door Rudolf Vrba. Het werd geselecteerd als de Slowaakse inzending voor Beste internationale speelfilm bij de 93ste Academy Awards, maar werd niet genomineerd.

De hoofdrollen worden gespeeld door John Hannah, Noel Czuczor, Peter Ondrejicka, Jacek Beler, Jan Nedbal, Florian Panzner, Christoph Bach, Lars Rudolph, Wojciech Mecwaldowski.

The Auschwitz Report is vanaf 24 maart te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter