Oorlogsfilm De Slag om de Schelde verschijnt toch in 2020

De Slag om de Schelde, de duurste Nederlandse film in jaren, zou eigenlijk in het voorjaar van 2021 in de bioscopen te zien zijn. Toch hebben de makers er nu voor gekozen om de film al eind december te laten verschijnen. Hiermee wordt voorkomen dat de film tegelijkertijd met de nieuwe James Bond-film No Time To Die uitkomt.

De keuze is opmerkelijk omdat er vanwege de coronamaatregelen maximaal dertig bezoekers in een bioscoopzaal mogen zitten. Het is de bedoeling dat zeker 250 theaters De Slag om de Schelde vertonen. De investering van ruim 14 miljoen euro kan met die bezoekersaantallen niet worden terugverdiend. Producent Alain de Levita zegt in gesprek met het AD:

“Met deze verschuiving naar december ontlopen wij No Time to Die. We hebben de film enkele dagen vertoond en de verwachtingen zijn hooggespannen. Met Tenet is gebleken dat publieksfilms, ondanks alle beperkingen in de bioscoop, toch hoge bezoekerscijfers kunnen halen.”

De Slag om de Schelde

November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

De cast bestaat uit namen als Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton.

De film is geregisseerd door Mathijs van Heijningen Jr. op basis van een scenario door Paula van der Oest.

De film De Slag om de Schelde is vanaf 17 december te zien in de bioscoopzalen. Het is de bedoeling dat de film in 2021 op streamingdienst Netflix verschijnt.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter