Opnames Disney’s live-action Mulan van start

Disney kondigde vandaag aan dat de opnames van de live-action film Mulan van start zijn gegaan. De opnames voor de film, welke gebaseerd is op de animatiefilm uit 1998, vinden plaats in Nieuw Zeeland en China.

Mulan

Liu Yifei speelt in de film de titulaire held Hua Mulan, die zichzelf vermomt als een man om er zo voor te zorgen dat haar vader niet als soldaat hoeft te dienen. Lee zal de rol spelen van Bori Khan, een hoge pief binnen het leger van de tegenstander die wraak wil nemen voor de dood van zijn vader.

Naast Lee en Yifei zijn er ook rollen weggelegd voor Donnie Yen, Yoson An, Ron Yuan, Jet Li, Utkarsh Ambudkar, Xana TangGong LiJason Scott Lee en Chum Ehelepola. Jason Reed, Chris Bender en Jake Weiner produceren de film.

Mulan gaat over een Chinees meisje dat vermomd als man het leger ingaat om haar vader te redden. Dat is natuurlijk tegen de regels van het Chinese Rijk en dus niet zonder risico. Als er dan ook nog een oorlog losbarst met barbaarse plunderaars, is het de vraag hoe lang Mulan haar maskerade kan volhouden zonder ontmaskerd te worden.

Mulan wordt geregisseerd door Niki Carode. Lauren Hynek en Elizabeth Martin schreven het scenario. De film moet vanaf 27 maart 2020 in de bioscoop verschijnen.