Opnames The Batman gestaakt vanwege coronavirus

Naast dat het coronavirus ervoor zorgt dat de release van films worden uitgesteld blijken er ook steeds meer opnames stilgelegd te worden. De meest recente titel die eraan moest geloven is de aankomende nieuwe Batman-film.

Waar fans vorige week werden opgeschrikt met het feit dat James Bond-film No Time to Die naar november verplaatst wordt, zijn er inmiddels meerdere titels uitgesteld. Daarnaast blijkt dat ook opnames van films die nog in productie zijn last hebben van het coronavirus. Zo heeft Warner Bros. bekendgemaakt dat de productie van The Batman voorlopig is gestaakt.

In The Batman zien we Robert Pattinson voor het eerst in de huid van Batman/Bruce Wayne kruipen. Daarnaast zijn er rollen voor Zoë Kravitz (Mad Max: Fury Road Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, ) als Selina Kyle; Jeffrey Wright (The Hunger Games) als James Gordon van de GCPD; Paul Dano (Love & Mercy, 12 Years a Slave) als Edward Nashton;  John Turturro (de Transformers-films) als Carmine Falcone; Peter Sarsgaard (The Magnificent Seven, Black Mass) als Gotham D.A. Gil Colson; Jayme Lawson (Farewell Amor) als kandidaat-burgemeester Bella Reál; met Andy Serkis (Planet of the Apes, Black Panther) als Alfred; en Colin Farrell (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Dumbo) als Oswald Cobblepot.

The Batman is in ontwikkeling bij Warner Bros. sinds 2015 toen Ben Affleck zich aanmeldde bij de DCEU. Matt Reeves (War for the Planet of the Apes) voegde zich ongeveer een maand na het vertrek van Affleck aan bij het project, onder voorbehoud dat hij het script helemaal opnieuw zou kunnen herschrijven. Het verhaal van Reeves wordt beschreven als een personagedreven project dat zich richt op de ervaringen van Batman als de grootste detective ter wereld. De filmmaker heeft ook gezegd een “Rogue’s Gallery” van schurken in de film te verwachten.

The Batman stond in eerste instantie gepland voor 25 juni 2021. Het is nog niet bekend of de film vanwege de bovenstaande vertraging later zal gaan uitkomen.