Originele schrijver terug voor de Pirates of the Caribbean reboot

Walt Disney is momenteel bezig om de langlopende en zeer winstgevende Pirates of the Caribbean-franchise op te frissen. De reeks is een cash cow voor de studio en dateerde uit 2003 toen de eerste film uitkwam. Johnny Depp is echter niet meer de ster die hij ooit was en de studio hoopt de franchise in een nieuwe richting te sturen, welke niet gecentreerd op Jack Sparrow. Het ziet er naar uit dat Terry Rossio degene is die een Pirates of the Caribbean reboot mogelijk moet maken.

Volgens een nieuw bericht is Terry Rossio in gesprek om het scenario voor de Pirates of the Caribbean reboot te schrijven. Dit nieuws komt net nadat het schrijvers duo Rhett Reese en Paul Wernick, bekendst voor hun werk aan de zeer succesvolle Deadpool-films, het project verlieten. Het werd in oktober 2018 onthuld dat het duo door Disney werd ingehuurd, maar dit was slechts van korte duur. De reden waarom ze het project hebben verlaten is niet erg duidelijk, maar het zou te maken hebben met creatieve verschillen.

Rossio schreef het scenario voor het eerste deel in de franchise, Curse of the Black Pearl, alsook de vierde film On Stranger Tides. Laatstgenoemde diende als een zachte reboot. Hem terugbrengen vormt voor Disney wellicht een laatste poging om de franchise nieuw leven in te blazen.

De franchise kent tot nu toe vijf delen, waarvan het laatste in 2017 in de bioscoop verscheen.