Orlando Bloom in de aangrijpende dramafilm Romans

Op 26 april brengt Just Film Distribution de aangrijpende dramafilm Romans naar de Nederlandse bioscopen. Romans is de tweede film van de gebroeders Shammasian en gaat diep in op het mentale trauma van kindermisbruik en de nasleep daarvan. Orlando Bloom zet op indrukwekkende wijze de rol van Malky neer, een hardwerkende man die worstelt met psychische problemen omdat hij op jonge leeftijd seksueel is misbruikt door zijn priester. Kan hij voor eens en altijd afscheid nemen van zijn demonen, wanneer hij hulp krijgt uit onverwachte hoek? Bekijk hieronder de trailer.

Malky (Orlando Bloom) is sloopwerker. Hij is goed met zijn handen, maar gebruikt ze vaker dan nodig is. Hij gaat gebukt onder onzekerheden en psychische problemen sinds hij als 12-jarige jongen misbruikt is door de man tegen wie hij opkeek, zijn priester (James Smillie).

Wanneer hij de opdracht krijgt de plaatselijke kerk te slopen, komen alle herinneringen van seksueel misbruik terug. Zijn diepgewortelde pijn en woede zijn niet alleen voelbaar voor zichzelf, maar ook zijn vriendin Emma (Janet Montgomery) en zijn moeder (Anne Reid) worstelen met het agressieve en onverklaarbare gedrag van Malky. Geteisterd door het verleden besluit Malky nu voor eens en altijd de strijd aan te gaan met zijn demonen. Kan zijn vertrouwen in een andere priester (Charlie Creed Miles) hem de kracht geven om deze duistere periode een plek te geven?

Romans wordt geregisseerd door Ludwig Shammasian en Paul Shammasian. Het script werd geschreven door Geoff Thompson en is geïnspireerd op zijn eigen ervaringen met seksueel misbruik. Thompson en de gebroeders Shammasian weten in Romans het actuele thema over misbruik in de kerk op gevoelige en indringende wijze naar het witte doek te brengen. Vanaf 26 april 2018 in de Nederlandse bioscoop.