Oscars 2019 krijgt nieuwe categorie: Popular Film

Er komen een aantal verandering voor de Oscars 2019. The Academy’s board of governors heeft verschillende belangrijke wijzigingen in het format van de traditionele ceremonie goedgekeurd in de hoop het afnemende aantal Oscars-kijkers te behouden en anderen terug te krijgen voor de 91ste Academy Awards op 24 februari 2019. Al jaren daalt het aantal kijkers. In 2013 keken nog 40 miljoen liefhebbers naar de show. Eerder dit jaar waren er nog geen 33 miljoen kijkers.

Om degenen die vinden dat de show te lang en saai is (grotendeels te danken aan het huidige bestaan ​​van 24 concurrerende prijzen) tegemoet te komen zullen de Oscars vanaf 2019 slechts drie uur duren. Dit zal deels worden bereikt door een select aantal categorieën live te presenteren en de anderen tijdens de reclameblokken. Die categorieën worden niet verwijderd, maar in plaats daarvan worden de winnende momenten later in de uitzending bewerkt en uitgezonden.

Daarnaast heeft de Academy onthuld dat er een nieuwe categorie is toegevoegd. Officieel heet deze categorie “outstanding achievement in popular film”, oftewel de Beste populaire film. De nieuwe categorie wordt volgens The Hollywood Reporter vanaf volgend jaar uitgereikt. Dit zou inhouden dat de superheldenfilms en andere goed ontvangen kaskrakers makkelijker een Oscar zullen gaan winnen. Een nadeel is zou zijn dat de blockbusters nu nog minder kans hebben om er met de hoofdprijs van door te gaan.