Oscarwinnaar Nomadland vanaf 30 april bij Disney Plus Star

Gisteravond viel de film Nomadland meermaals in de prijzen tijdens de 93ste Oscaruitreiking. Vraag jij je af waar en wanneer Nomadland in Nederland te zien is? De dramafilm Nomadland slaat de bioscoop over en is vanaf 30 april zonder extra kosten te zien op Disney Plus Star.

Chloe Zhao‘s dramafilm gaat over een vrouw (Frances McDormand) die na haar ontslag alles achterlaat om als nomade te leven.

Nomadland Disney Plus Star

Nomadland Disney Plus Star

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Jessica Bruder uit 2017 en draait om Fern (McDormand), een vrouw die, na de economische ineenstorting van een bedrijfsstad op het platteland van Nevada, haar busje inpakt en op pad gaat om een leven als een moderne nomade buiten de conventionele samenleving. De derde speelfilm van regisseur Chloé Zhao bevat echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells als Fern’s mentoren en kameraden bij haar verkenning door het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse Westen.

Naast McDormand heeft Nomadland rollen voor echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells en de Oscar-genomineerde David Strathairn (Nightmare Alley).

Nomadland is geschreven en geregisseerd door Chloe Zhao (The Rider, Eternals), die ook zelf de film monteerde. McDormand produceert de film samen met Zhao, Peter Spears (Call Me By Your Name), Mollye Asher (The Rider) en Dan Janvey (Beasts of the Southern Wild).

Nomadland zou in maart in de Nederlandse bioscopen gaan draaien, maar aangezien deze dan nog steeds dicht zijn is er besloten de film een streamingrelease te geven.

Vanaf 30 april 2021 kun je Nomadland kijken op Disney Plus Star.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter