Pablo Schreiber speelt de Master Chief in Halo serie

Showtime heeft hun Master Chief gevonden! De zender heeft aangekondigd dat Pablo Schreiber (13 Hours, American Gods, Orange Is the New Black) de iconische Spartaanse supersoldaat zal spelen in Showtime’s Halo-serie.

Otto Bathurst (Robin Hood, Peaky Blinders, Black Mirror) regisseert Showtime’s adaptatie van de populaire videogame Halo. Op basis van de bekroonde Xbox-franchise, zal het seizoen met 10 afleveringen worden geschreven door Kyle Killen (Awake), die ook fungeert als de showrunner en uitvoerend producent. Halo is uitgegroeid tot een wereldwijd entertainmentfenomeen. De franchise heeft wereldwijd meer dan 77 miljoen exemplaren verkocht en heeft een omzet van meer dan $ 5 miljard behaald.

In de Showtime adaptatie vindt Halo plaats in het universum dat voor het eerst in 2001 ontstond en waarin een episch 26e-eeuws conflict tussen de mensheid en een buitenaardse dreiging, the Covenant, werd gedramatiseerd. De serie Halo is een combinatie van persoonlijke verhalen met actie, avontuur en een rijkelijk ingebeelde visie op de toekomst.

Halo wordt geproduceerd door Showtime in samenwerking met Microsoft/343 Industries, en Steven Spielberg’s Amblin Television. Scott Pennington is uitvoerend producent, samen met Killen en Wyatt. De opnames van de serie Halo gaan begin 2019 van start.