Paramount onthult Indiana Jones 4K Ultra HD-collectie

Ter ere van het 40-jarig jubileum van de originele film, hebben Paramount Pictures en Lucasfilm Ltd. een nieuwe 4K Ultra HD-collectie onthuld voor de Indiana Jones-franchise. Deze bestaat uit de vier films met Harrison Ford in de hoofdrol en verschijnt op 8 juni 2021!

Indiana Jones 4K Ultra HD

Raiders of the Lost Ark, de klassieker waarmee het allemaal begon, viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum, nadat deze op 12 juni 1981 het publiek voor het eerst liet kennismaken met de man met de hoed. Nu, voor de allereerste keer ooit, zijn alle vier de films samen beschikbaar in 4K Ultra HD met Dolby Vision en HDR-10 voor een zeer levendige beeldkwaliteit en ultramoderne Dolby Atmos-audio. Elke film is geremasterd op basis van 4K-scans van de originele negatieven en er is uitgebreid gewerkt aan visuele effecten om de meest ongerepte en hoogste beeldkwaliteit te garanderen. Al het werk werd goedgekeurd door regisseur Steven Spielberg.

Bovendien werden alle vier de films geremixed op Skywalker Sound onder toezicht van de legendarische sounddesigner Ben Burtt om de Dolby Atmos-soundtracks te creëren. Alle originele geluidselementen werden gebruikt om de volledig meeslepende Dolby Atmos-mixen te bereiken, terwijl ze trouw bleven aan de oorspronkelijke creatieve bedoeling van elke film.

De collectie bevat een verzamelboekje met afbeeldingen van achter de schermen van alle vier de films.

Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark

Zet je schrap voor bloedstollende spanning in Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. Indy en zijn onstuimige ex- vriendin Marion Ravenwood moeten boobytraps zien te ontwijken, de strijd aangaan tegen nazi’s en slangen bezweren tijdens hun spectaculaire zoektocht naar de mystieke Ark des Verbonds waarvoor zij de hele wereld over reizen. Beleef de ene spannende cliffhanger na de andere als je op avontuur gaat met de enige echte Indiana Jones.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies, Denholm Elliott.

Indiana Jones And The Temple Of Doom

Indy, zijn hulpje Short Round en de nachtclubzangeres Willie Scott beleven de spannende avonturen: van vliegcapriolen op grote hoogte boven de Himalaya, een zenuwslopende achtervolging in een mijnkarretje tot aan een sensationele ontsnapping uit een ondoordringbare mijn in India. Houd je stevig vast als ‘s werelds ultieme actieheld je meeneemt op een bloedstollende achtbaanrit vol avontuur die je gegarandeerd op het puntje van je stoel laat zitten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harrison Ford, Kate Capshaw, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone, Ke Huy Quan.

Indiana Jones And The Last Crusade

Er is niets spannender dan proberen op het spoor te blijven van vader en zoon Jones in Indiana Jones and The Last Crusade. Indy’s aartsvijanden, de nazi’s, zijn terug. Deze keer hebben ze zijn vader, professor Henry Jones Sr. ontvoerd zodat hij hen kan helpen bij hun zoektocht naar de Heilige Graal. Indy reist van Amerika naar eerst Venetië en dan naar de woestijn van het Heilige Land om zijn vader, de Graal en de wereld te redden in dit alsmaar doordenderende en actievolle avontuur waar het hele gezin dol op zal zijn.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harrison Ford, Julian GloverJohn Rhys-Davies, Denholm Elliott, Alison Doody, Sean Connery.

Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull

Nadat Indiana Jones gevangen is genomen door de Russische Sovjet agenten, is ontsnapt en een kernbom heeft overleefd, is hij weer terug op zijn oude, vertrouwde school. Helaas is daar niet alles koek en ei, want Indy wordt verdacht van verraad. De FBI verdenkt hem ervan dat hij de Russische agenten het land heeft binnengelaten. Indiana wordt ontslagen en probeert een nieuw leven te vinden in Londen, maar voor hij weg kan uit Amerika, komt de jonge, opstandige Mutt Williams hem waarschuwen, dat een oude vriend, professor Oxley gevangen is genomen, samen met de moeder van Mutt. Volgens Mutt was professor Oxley een Crystal Skull op het spoor in Peru. Zou hij die gevonden hebben? Zou hij daarom gevangen zijn genomen? Voor een vierde keer moet Indiana Jones op avontuur om Oxley, de Crystal Skull en Mutt’s moeder te vinden, die overigens een oude bekende blijkt te zijn.

De hoofdrollen worden gespeeld door Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent, Shia LaBeouf.

De set bevat ook een Blu-ray met zeven uur eerder uitgebrachte bonusinhoud, waaronder:

On Set with Raiders of the Lost Ark

 • From Jungle to Desert
 • From Adventure to Legend

Making the Films

 • The Making of Raiders of the Lost Ark (1981 documentary)
 • The Making of Raiders of the Lost Ark
 • The Making of Indiana Jones and the Temple of Doom
 • The Making of Indiana Jones and the Last Crusade
 • The Making of Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (HD)

Behind the Scenes

 • The Stunts of Indiana Jones
 • The Sound of Indiana Jones
 • The Music of Indiana Jones
 • The Light and Magic of Indiana Jones
 • Raiders: The Melting Face!
 • Indiana Jones and the Creepy Crawlies (with optional pop-ups)
 • Travel with Indiana Jones: Locations (with optional pop-ups)
 • Indy’s Women: The American Film Institute Tribute
 • Indy’s Friends and Enemies
 • Iconic Props (Kingdom of the Crystal Skull) (HD)
 • The Effects of Indy (Kingdom of the Crystal Skull) (HD)
 • Adventures in Post Production (Kingdom of the Crystal Skull) (HD)VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter