Paramount schrapt World War Z sequel

The Playlist meldt dat Paramount de stekker heeft uitgetrokken uit de World War Z sequel, David Fincher‘s vervolg op World War Z. De dood van de film volgt op het gebrek aan momentum van het project, mogelijke budgetteringskwesties (de oorspronkelijke kostprijs $190 miljoen), en een ogenschijnlijk voorzichtige studio, vooral nadat ze zwaar geïnvesteerd hebben in de komende Mission: Impossible-films.

De opnames van de World War Z sequel zouden naar verwachting in juni 2019 beginnen met Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) wederom als Gerry Lane. Dennis Kelly (Utopia) schreef het script. Fincher en Pitt hadden eerder al drie keer samengewerkt, waaronder Se7en uit 1995, Fight Club in 1999 en in 2008 aan The Curious Case of Benjamin Button.

De eerste World War Z volgde de Verenigde Naties-medewerker Gerry Lane (Pitt), die de wereld doorkruist in een race tegen de klok om een ​​pandemie te stoppen die legers en regeringen omver werpt en dreigt de mensheid zelf te decimeren. De cast van het origineel bevatte tevens Mireille EnosAbigail HargroveSterling Jerins, Fabrizio Zacharee GuidoFana MokoenaDaniella KerteszJames Badge DaleDavid MorseMichiel HuismanLudi Boeken, Matthew FoxElyes GabelPeter Capaldi.