Paramount werkt aan nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles

Paramount Pictures ontwikkelt een nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles film en heeft Andrew Dodge ingehuurd, de schrijver achter de komedie Bad Words, om het script te schrijven. Michael Bay, Andrew Form en Brad Fuller zullen de film produceren via hun Platinum Dunes-banner.

Het schijnt dat de film geen direct vervolg wordt, maar een zachte reboot. Geheel duidelijk is dit echter nog niet. Paramount heeft eerder twee Ninja Turtles-films gemaakt op basis van de cult-strip uit de jaren tachtig van Kevin Eastman en Peter Laird die eind jaren tachtig en begin jaren negentig een popcultuurfenomeen was. De eerste film uit 2014 verdiende $493 miljoen wereldwijd, terwijl het vervolg uit 2016, Out of the Shadows, slechts $245 miljoen opbracht. Geen van beide film was een hit bij de critici. Hoofdrollen waren er voor Megan FoxWill Arnett, William Fichtner, Tyler Perry, Alan Ritchson, Jeremy Howard, Noel Fisher en Pete Ploszek.

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn vier superhelden in de vorm van levensgrote schildpadden die naar Italiaanse renaissancekunstenaars zijn vernoemd: Leonardo, Donatello, Raphael en Michelangelo. Alle vier houden ze bijzonder veel van pizza. Hun leermeester is een rat, Splinter, die hen de kunst van ninjutsu bijbrengt.