Paramount wilde Scarlett Johansson meer ‘Aziatisch’ maken in Ghost on the Shell?

De laatste tijd is er veel controverse rond het gebrek aan etnisch diversiteit in de Amerikaanse filmindustrie. Zo klaagde men bij de laatste Oscaruitreikingen dat de genomineerde acteurs exclusief blank waren. Films als Gods of Egypt krijgen veel kritiek te verduren omdat blanke acteurs worden gecast in rollen die volgens velen beter gespeeld kunnen worden door mensen van een andere etniciteit. Deze week gaf Paramount Pictures ons een eerste blik op de live-action verfilming van de populaire manga reeks Ghost in the Shell, met niemand minder dan Scarlett Johansson in de hoofdrol. Fans waren al kritisch toen haar casting in 2015 werd aangekondigd, aangezien haar personage genaamd Majoor Motoko Kusanagi duidelijk van Aziatisch afkomst is. De Chinees-Amerikaanse actrice Ming-Na Wen (Agents of S.H.I.E.L.D.) reageerde fel op Twitter.

Scarlett Johansson in Ghost on the Shell

Volgens verschillende onafhankelijke bronnen zou de controverse er toe hebben geleid dat Paramount CGI wil toepassen in de postproductie om Johansson een meer Aziatisch uiterlijk te geven. Paramount heeft in een bericht bevestigd dat de optie om het uiterlijk van zijn acteurs aan te passen werd overwogen. Na een proef werd hier echter van afgezien. Of men hetzelfde voor Johanssons rol wilde doen heeft Paramount ontkend.

“A test was done related to a specific scene for a background actor which was ultimately discarded. Absolutely no visual effects tests were conducted on Scarlett’s character and we have no future plans to do so.”

Dit bericht spreekt de bronnen die Screen Crush eerder had verzameld tegen, die beweren dat de proeven waren bedoeld om Johansons personage aan te passen (hoewel zij hier zelf niet bij betrokken was). De proef was gedaan door het bedrijf Lola VFX, die eerder ook verantwoordelijk was voor de effecten in The Curious Case of Benjamin Button.

Wat denken jullie: spreekt Paramount de waarheid? En was het de juiste keuze om Johansson te casten of is dit het zoveelste voorbeeld van ‘Hollywood whitewashing’.

Afgezien van de hoofdrol heeft Ghost in the Shell een diverse cast, bestaande uit Beat Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt, Pilou Asbæk, Kaori Momoi, Chin Han, Danusia Samal, Lasarus Ratuere, Yutaka Izumihara en Tuwanda Manyimo. De film zal in Amerika te zien zijn vanaf 30 maart 2017.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter