Paramount zet sequel World War Z door

Na een succesvolle openingsweekend aan de kassa, heeft Paramount Pictures plannen bekend gemaakt om een sequel te produceren op World War Z. De zombie thriller met Brad Pitt haalde afgelopen weekend $66 miljoen op.

De studio heeft niet vermeldt of regisseur Marc Forster terug zal keren, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Brad Pitt wel weer het personage Gerry Lane voor zijn rekening nemen. De acteur vertelde eerder deze week dat hij denkt dat er nog voldoende verhalen te vertellen zijn die voortkomen uit Max Brooks’boek. Mireille EnosFana MokoenaDaniella Kertesz en David Morse hadden ook hoofdrollen, maar over hen is ook geen woord gesproken.

Paramount vice chairman Rob Moore sprak vol lof over Pitt’s energie als zowel ster als producent (via zijn Plan B), wie samenwerkte met Forster en Paramount Film Group President Adam Goodman toen er problemen waren met de film. Hij vertelde:

“He stayed and worked when he could have gone off and shot another movie.”

Een aantal schrijvers werkten aan het script van World War Z zoals, J. Michael Straczynski, Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard en Damon Lindelof. Wie het vervolg gaat schrijven is nog niet bekend.