Pathé brengt The Lord of the Rings terug op het grote doek

Pathe brengt The Lord of the Rings terug op het grote doek! Filmfans kijken er sinds de trilogie in 2003 uit de bioscopen verdween al naar uit: de terugkeer van The Lord of the Rings op het grote doek! Alle delen van de trilogie waarin we de avonturen volgen van het reisgenootschap van Frodo Baggins worden voor de eerste keer in de Extended Edition vertoond bij Pathé. De films verschijnen in alle 30 Pathé en Euroscoop-bioscopen, om zo aan het verwachte enthousiasme van de fans te voldoen.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé:

“Wij zijn enorm blij dat we in samenwerking met distributeur Warner Bros eindelijk deze fantasy klassieker terug kunnen brengen naar onze bioscopen. De The Lord of the Rings-trilogie staat steevast bovenaan in de wensenlijstjes als we onze bezoekers vragen welke films er terug móeten komen in de bioscoop. Behalve de release van nieuwe films zoals Unhinged en Tenet, brachten we eerder ook al klassiekers zoals Harry Potter en Inception terug, en daar maakten we duizenden filmfans blij mee. We kunnen niet wachten om nu samen met onze bezoekers de uitgebreide avonturen van Frodo en zijn Hobbit-vrienden weer te beleven op het grote doek, waar deze films het beste tot hun recht komen.”

Hajo Binsbergen, Managing Director Warner Bros. Pictures Theatrical Benelux:

“Wij zijn verheugd om na een afwezigheid van bijna 15 jaar Peter Jackson’s legendarische The Lord of the Rings-trilogie weer beschikbaar te stellen. Voor de eerste keer worden de films in de Nederlandse bioscoop uitgebracht als Extended Edition, en samen bevatten ze 144 minuten meer beeldmateriaal dan de oorspronkelijke bioscoopversies.”

The Lord of the Rings bij Pathe 

De drie Extended Editions worden in ieder geval drie opeenvolgende weken vertoond in alle Pathé en Euroscoop-bioscopen:

  • Vanaf 8 oktober: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
  • Vanaf 15 oktober: The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
  • Vanaf 22 oktober: The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

De films duren ongeveer vier uur, en tickets kosten 11 euro. De ticketverkoop start morgenochtend hier (vrijdag 18 september).

The Lord of the Rings is geregisseerd door Peter Jackson. De hoofdrollen worden gespeeld door Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Orlando Bloom, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Bean, Andy Serkis, Karl Urban, Miranda Otto, John Rhys-Davies en Liv Tyler.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter