Pathé Thuis | Alles wat je moet weten

De fysieke videotheek mag dan vrijwel uitgestorven zijn, maar online kun je nog steeds volop films huren. Een van de bekendste online videotheken is Pathé Thuis, afkomstig van de gelijknamige bioscoopketen. Hoe deze dienst werkt of wij hem aanraden lees je in dit artikel.

Wat is Pathé Thuis?

Pathé Thuis is een platform gelinkt aan bioscoopketen Pathé. Het werkt als een soort online videotheek. Je hebt de keuze vanuit een groot aantal films, welke je voor 48 uur kunt huren. Ook is het mogelijk om films te kopen, die je dan onbeperkt kunt bekijken. Op de dienst vind je ook films terug die op dat moment nog niet eens in de bioscoop draaien.

Kosten

Een film bij deze dienst huren kost tussen de €2,99 en €5,99 per stuk. Er zijn echter ook weleens tijdelijke aanbiedingen. Ook is het mogelijk om films te kopen. Hiervoor betaal je tussen de €5,99 en €11,99.

Een account aanmaken bij Pathé Thuis is gratis en men betaalt eenvoudig per film via iDEAL, Paypal of creditcard.

Pathé Thuis films

Er zijn via Pathé Thuis verschillende soorten titels te huur. Vrijwel alle genres zijn vertegenwoordigd, ook documentaires. Wat dat betreft lijkt er voor iedere kijker wel wat bij te zitten. Dus op dit vlak scoort deze dienst wat ons betreft vrij hoog.

Pathé Thuis originals

Men kan ook enkele Pathé Thuis originals huren. Het gaat hier om titels welke speciaal voor Pathé zijn gemaakt. Dit is een leuk concept, al zijn er nog maar weinig Pathé Thuis originals en degene die er zijn, blijken niet zo de moeite waard. Wellicht dat hier in de toekomst verbetering in komt.

Hoe kijken?

In de app store kun je zoeken naar de dienst en vervolgens de app installeren. Pathé Thuis is beschikbaar op je laptop, Smart TV, PlayStation, Apple TV, Android TV, tablet en mobiel. Met Google Chromecast en Apple Airplay stream je eenvoudig van je mobiel of tablet naar het grote scherm.

Recensie

Pathé Thuis is een zeer handige online videotheek met een ruim aanbod. De interface is overzichtelijk en ook de zoekfunctie werkt fijn. Mocht jij echter iedere avond een film willen kijken dan kan het vrij prijzig worden. In dat geval kun je overwegen om bijvoorbeeld een lidmaatschap van een andere streamingdienst erbij te nemen. Wil jij slechts eens in de zoveel weken een film huren? Dan kan het ideaal zijn.

Positief

  • Breed aanbod
  • Gebruiksvriendelijk
  • Makkelijk kado te geven

Negatief

  • Vrij prijzig (als je vaak films wilt huren)

Meer streaming

Wil je meer informatie over Netflix, HBO Max, Viaplay, streaming en Video on demand-services? Bekijk dan vooral ons streamingoverzicht, met veel informatie over Nederlandse streamingdiensten. Bij vragen of verzoeken rondom streamingdiensten mag je ook altijd een mail sturen aan martijn@entertainmenthoek.nl

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter