Paul McCartney’s docuserie McCartney 3,2,1 vanaf 25 augustus op Disney Plus

Bij de Amerikaanse streamingdienst Hulu verschijnt binnenkort McCartney 3,2,1, een portret van Britse muzikant Paul McCartney. De docuserie is vanaf 25 augustus ook te zien op Disney Plus Nederland. Bekijk hieronder alvast een trailer.

McCartney 3,2,1 op Disney Plus

In de serie gaat Paul McCartney aan tafel voor een zeldzame, diepgaande één-op-één met de legendarische producer Rick Rubin om zijn baanbrekende werk met The Beatles, de emblematische arena-rock van Wings uit de jaren 70 en zijn meer dan 50 jaar als soloartiest te bespreken. De serie onderzoekt muziek en creativiteit op een unieke en onthullende manier.

Filmmaker Frank Marshall, die vorig jaar al een documentaire maakte over The Bee Gees (The Bee Gees: How To Mend a Broken Heart), heeft ditmaal zijn focus verlegd naar zanger en bassist ‘Macca’. In zes afleveringen probeert hij de mens achter de muzikant te tonen. Onder meer door hem te laten interviewen door de befaamde muziekproducent Rick Rubin. Ook zien we McCartney aan het werk in de studio, waar hij zijn muzikaliteit etaleert.

De reeks wordt uitvoerend geproduceerd door McCartney, Rubin, Scott Rodger, Peter Berg, Matthew Goldberg, Brandon Carroll, Jeff Pollack, Frank Marshall en Ryan Suffern met Leila Mattimore als co-executive producer.

Sinds het schrijven van zijn eerste nummer op 14-jarige leeftijd is de carrière van Paul McCartney ongelooflijk vruchtbaar en buitengewoon invloedrijk geweest. In de jaren zestig veranderde McCartney de wereld voor altijd met The Beatles. Hij stopte daar niet en bleef grenzen verleggen als soloartiest, daarna met Wings en ook samen met tal van wereldberoemde artiesten. Hij heeft 18 grammys ontvangen en werd in 1997 geridderd door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II voor zijn verdiensten voor de muziek. Zijn meest recente album, McCartney III, was nummer 1 in de UK Official Charts en nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Top Album Sales Chart bij de release in december 2020.

McCartney 3,2,1 is vanaf 25 augustus te zien op Disney Plus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter