Paul Verhoeven wil nieuwe Hollywood-film maken

Het lijkt erop dat Paul Verhoeven binnenkort weer naar Hollywood gaat om een nieuw project op te nemen. Althans, als de situatie rondom het coronavirus dit toelaat.

Waar de Nederlandse Paul Verhoeven zijn regiecarrière dichtbij huis begon ging hij uiteindelijk in Hollywood aan de slag. Daar maakte hij cultklassiekers als Robocop en Starship Troopers. Ondanks dat de regisseur de laatste jaren weer dichterbij huis actief was heeft hij de ambitie om nog één Hollywood film te maken.

In een interview met NRC kwam naar voren dat Verhoeven momenteel meerdere projecten gepland heeft staan, waaronder een welke in samenwerking zal zijn met Ed Neumeier, de scriptschrijver achter de eerdergenoemde Robocop en Starship Troopers. Tevens heeft hij ook nog interesse om een Nederlands project op te nemen, dit keer met de ”nieuwe Hollandse generatie”.

De meest recente film welke Paul Verhoeven gemaakt is heeft is Benedetta. Deze titel had dit jaar in première moeten gaan op het festival van Cannes, maar is zoals verwacht uitgesteld. Wanneer de film wel gaat verschijnen is nog niet bekend.