Peaky Blinders seizoen 6 vanaf 10 juni op Netflix Nederland

Peaky Blinders seizoen 6 is vanaf 10 juni 2022 te zien op Netflix Nederland. Alle afleveringen van het laatste seizoen zijn vanaf 09:00 ‘s ochtends te zien op de streamer.

Op 27 februari 2022 ging het zesde seizoen al in première op BBC One. Fans van Peaky Blinders in Nederland moesten wat langer wachten om het einde van de serie te kunnen zien. Dit is echter nog niet het einde van de franchise. Showrunner Steven Knight liet eerder weten dat we in 2023 nog een film kunnen verwachten die zich na de serie afspeelt.

Peaky Blinders seizoen 6 netflix Nederland

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix Nederland

Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. De fictieve familie is losjes gebaseerd op een echte 19e-eeuwse jeugdbende met dezelfde naam, die actief was in de stad van de jaren 1890 tot het begin van de twintigste eeuw.

In seizoen 5 voelt iedereen de hitte van de financiële crash van 1929. In deze nieuwe omgeving wordt Tommy benaderd door een politicus met een gewaagde visie voor Groot-Brittannië. Nu neemt hij niet alleen beslissingen voor zijn gezin of voor zijn territorium. Hij neemt beslissingen voor de hele natie. Seizoen vijf eindigde op een enorme cliffhanger waarin het lot van Tommy Shelby op het spel stond. Het zesde seizoen start in 1932 en loopt helemaal door tot het begin van de Tweede Wereldoorlog, waar de serie zal eindigen.

Het drama heeft rollen voor Cillian Murphy (The Dark Knight Trilogy) als Thomas Shelby, Paul Anderson (The Revenant) als Arthur Shelby, Sophie Rundle (Bodyguard) als Ada Thorne (Shelby) en Finn Cole (Animal Kingdom) als Michael Gray. De cast bevat ook Anya Taylor-Joy (The Witch) als Gina Gray, Brian Gleeson (Phantom Thread) als Jimmy McCavern, Neil Maskell (In Darkness) als Winston Churchill en Sam Claflin (The Nightingale) als Oswald Mosley. Nieuwe castleden zijn onder meer James Frecheville (Animal Kingdom), Conrad Khan (The Hunstman: Winter’s War) en Amber Anderson (Emma). De overleden actrice Helen McCrory (Skyfall) zal niet meer in te zien zijn in het nieuwe seizoen, zo werd eerder bekend.

Het laatste seizoen van Peaky Blinders werd geregisseerd door Anthony Byrne (In Darkness) op basis van een script geschreven door Steven Knight met Nick Goding als producer. Uitvoerende producenten zijn Caryn Mandabach, Steven Knight, Jamie Glazebrook, David Mason, Anthony Byrne en Cillian Murphy samen met BBC’s Tommy Bulfin en Tiger Aspect’s Lucy Bedford. Peaky Blinders, van Caryn Mandabach Productions, wordt gecoproduceerd met Tiger Aspect Productions en internationaal gedistribueerd door Banijay Rights.

Het zesde en tevens laatste seizoen van Peaky Blinders telt zes afleveringen.

Peaky Blinders seizoen 6 is vanaf 10 juni te zien op Netflix Nederland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter