Pete Davidson in de trailer voor The King of Staten Island

Universal Pictures heeft de eerste trailer onthuld voor de aankomende komedie The King of Staten Island, geregisseerd door Judd Apatow (Trainwreck) en mede geschreven door hemzelf, Davie Sirus (Saturday Night Live) en acteur Pete Davidson (The Suicide Squad). De trailer is hieronder te bekijken. De film is een semi-autobiografische komediedrama over Pete Davidson die opgroeide op Staten Island, met het verlies van zijn vader op 9/11 en het betreden van de wereld van de stand-upcomedy.

The King of Staten Island

Scott (Davidson) z’n brandweerman vader stierf toen hij zeven was. Hij is nu halverwege twintig en heeft weinig bereikt, een droom najagend om een ​​tattoo-artiest te worden die ver buiten bereik lijkt. Terwijl zijn ambitieuze jongere zus (Maude Apatow) naar de universiteit gaat, woont Scott nog steeds bij zijn uitgeputte moeder (Marisa Tomei) en brengt hij zijn dagen door met wiet roken, hangen met zijn vrienden – Oscar (Ricky Velez), Igor (Moises Arias) en Richie (Lou Wilson) – en heimelijk contact maken met zijn jeugdvriend Kelsey (Bel Powley).

Maar wanneer zijn moeder gaat daten met een luidruchtige brandweerman genaamd Ray (Bill Burr), veroorzaakt dit een reeks gebeurtenissen die Scott zal dwingen om met zijn verdriet te om te gaan en zijn eerste voorzichtige stappen te zetten in het leven. De film heeft ook rollen voor Steve Buscemi als Papa, een ervaren brandweerman die Scott onder zijn hoede neemt, en Pamela Adlon als Ray’s ex-vrouw Gina.

The King of Staten Island wordt geregisseerd door Judd Apatow (Trainwreck, Knocked Up, The 40-Year-Old Virgin) op basis van een script van Apatow, Davidson en voormalig SNL-schrijver Dave Sirus. Het is geproduceerd door Apatow voor zijn Apatow Productions naast Barry Mendel. Samen produceerde het duo credits voor de Academy Award-genomineerde films The Big Sick en Bridesmaids, evenals This Is 40, Trainwreck en Funny People. De uitvoerende producenten van de film zijn Pete Davidson, Michael Bederman en Judah Miller.

The King of Staten Island zal op 12 juni op digitale platforms en VOD verschijnen.