Peter Cushing keert terug voor Star Wars Rogue One

Peter Cushing is het gezicht van een groot aantal Hammer House horrorfilms. In 1977 speelde Cushing ook in de originele Star Wars-film de rol van Grand Moff Tarkin, baas van de Death Star. Nu wordt de acteur, die in 1994 aan prostaatkanker overleed, digitaal nieuw leven ingeblazen voor de film Star Wars Rogue One, de Star Wars spin-off die volgend jaar uit moet komen.

Dit zou een van de meest complexe en duurste CGI acties ooit zijn. Het moeilijkste van de CGI zijn de benen en voeten. Cushing klaagde zo over de laarzen die bij zijn uniform hoorde, dat George Lucas besloot dat hij slippers mocht dragen en vanaf de knieën of achter een tafel gefilmd zou worden. De makers melden:

“This is one of the most complex and costly CGI re-creations ever. Cushing is a pivotal plot line as he was the one to create Darth Vader and there’s a whole back story that will come out. They are going through hours and hours of old footage from the horror movies to recreate his legs and feet to produce realistic movements, it is eerie to see someone who has been dead for so long come to life on a screen.”

Rogue One gaat over een groep onwaarschijnlijke helden die in roerige tijden met elkaar samenwerken om de plannen voor de Death Star, het ultieme vernietigingswapen, te stelen van het oppermachtige Keizerrijk. Dit belangrijke moment op de Star Wars-tijdlijn is allesbepalend: het brengt gewone mensen bij elkaar die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen en zo onderdeel worden van iets groters dan henzelf.

De film wordt geregisseerd door Gareth Edwards. Hoofdrollen zijn er voor Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk en Riz Ahmed.

Met Kathleen Kennedy, Allison Shearmur en Simon Emanuel als producent, en John Knoll en Jason McGatlin als uitvoerend producent. Het verhaal is geschreven door John Knoll en Gary Whitta en het scenario door Chris Weitz en Tony Gilroy.

Rogue One is te zien vanaf 16 december 2016.