Disney bezig met een Pete’s Dragon reboot

Walt Disney Pictures heeft plannen om een remake te maken van de 1977 live action/animatie hybride Pete’s Dragon. Volgens geruchten heeft de studio Ain’t Them Bodies Saints schrijver/regisseur David Lowery en zijn schrijfpartner, Toby Halbrooks, gevraagd een script te verzorgen.

De versie uit 1977, waarvan de filmmuziek werd genomineerd voor twee Oscars, had een kinderlijk en muzikaal insteek. Disney is momenteel bezig om veel van hun eerdere films te vertalen naar nieuwe films of live-action versies van hun geliefde animatiefilms (Alice in Wonderland (2010), Oz the Great and Powerful (2013) en Maleficent (2014)). Verwacht wordt dat de nieuwe Pete’s Dragon wat donkerder van aard is.

Het verhaal speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw. Pete, een weesjongen, vlucht weg bij zijn adoptiefamilie, de Gogans, omdat ze hem behandelen als een slaaf. De matriarch van de familie, Lena, opent de jacht op hem samen met haar zonen. Peter krijgt echter hulp van Elliott, een groene draak, die zich naar believen zichtbaar en onzichtbaar kan maken.