Pierce Brosnan als Doctor Fate in Black Adam

Terwijl de film zich klaarmaakt om volgende maand met de productie te beginnen, heeft het DC Extended Universe-project Black Adam met Dwayne Johnson de cast van Justice Society of America-acteurs ingevuld. Golden Globe-genomineerde Pierce Brosnan (The Foreigner) zal namelijk te zien zijn als iconisch held Doctor Fate in Black Adam. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Naast Brosnan zal de selectie van Justice Society of America bestaan uit Noah Centineo (To All The Boys I’ve Loved Before) als Atom Smasher, Quintessa Swindell (Trinkets) als Cyclone en Aldis Hodge (One Night in Miami) als Hawman. In de film zijn er ook rollen voor Sarah Shahi (City on a Hill) en Marwan Kenzari (Aladdin).

Pierce Brosnan in Black Adam

Dwayne Johnson werkt al 10 jaar aan Black Adam. Het personage zou oorspronkelijk in Shazam! verschijnen, maar er werd besloten dat zijn langverwachte debuut voor een latere film te bewaren. Ondanks dat hij niet in Shazam! verscheen, werd zijn personage echter genoemd door de tovenaar Shazam, gespeeld door Djimon Hounsou (Guardians of the Galaxy), die zijn oorsprongsverhaal aan Billy Batson vertelde.

De film is gebaseerd op het DC Comics-personage gemaakt door Otto Binder en C.C. Beck en wordt geregisseerd door Jaume Collet-Serra (The Shallows). De film wordt de tweede samenwerking tussen Collet-Serra en Johnson, die ook hebben samengewerkt aan Disney’s komende avonturenfilm Jungle Cruise. De film wordt geproduceerd door Johnson en FlynnPicturesCo’s Beau Flyn samen met Dany Garcia en Hiram Garcia van Seven Bucks Productions. Scott Sheldon zal toezicht houden op het project voor FlynnPictureCo.

Black Adam zou op 22 december 2021 in de bioscopen verschijnen, maar werd onlangs verschoven naar een niet-gespecificeerde releasedatum vanwege productievertragingen door de wereldwijde pandemie.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter