Pixar kondigt nieuwe animatiefilm Luca aan voor 2021

Walt Disney Studios en Pixar hebben hun nieuwste animatiefilm aangekondigd, getiteld Luca, afkomstig van de voor een Academy Award genomineerde filmmaker Enrico Casarosa. De regisseur staat vooral bekend om zijn werk aan de geanimeerde korte film La Luna uit 2011. De nieuwe Pixar-film zal naar verwachting in de zomer van 2021 debuteren. Deze aankondiging komt vooruit op de aankomende bioscooprelease van de animatiefilm Soul op 20 november.

Luca

De animatiefilm speelt zich af in Italië en wordt beschreven als een coming-of-age-avontuur dat het verhaal vertelt van een jongen genaamd Luca terwijl hij een onvergetelijke zomer beleeft met zijn beste vriend in een kustplaats aan de Italiaanse Rivièra. Maar al het plezier wordt bedreigd door een diep geheim: hij is een zeemonster uit een andere wereld net onder het wateroppervlak. Casarosa zei in een statement (via Variety):

“This is a deeply personal story for me, not only because it’s set on the Italian Riviera where I grew up, but because at the core of this film is a celebration of friendship. Childhood friendships often set the course of who we want to become and it is those bonds that are at the heart of our story in Luca. So in addition to the beauty and charm of the Italian seaside, our film will feature an unforgettable summer adventure that will fundamentally change Luca.”

Luca wordt het regiedebuut van de Italiaanse filmmaker Enrico Casarosa, die sinds 2006 samen met Pixar als storyboardartiest en -schrijver werkt aan populaire animatiefilms zoals Cars, Ratatouille, Up, The Good Dinosaur, Coco en Incredibles 2. De film wordt ook geproduceerd door Andrea Warren (Lava, Cars 3).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter