Poster George Clooney’s The Monuments Men

Bekijk hieronder de eerste poster van de film The Monuments Men, de vijfde film van de regisseur George Clooney. De WOII-drama is gebaseerd op het boek The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History van Robert M. Edsel en speelt zich af tijdens de nadagen van Nazi Duitsland. Adolf Hitler en zijn volgelingen trachten op het laatste moment al de gestolen kunst te vernietigen. Een groep van historici probeert te redden wat er te redden valt.

The Monuments Men

Een groep individuen wordt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog persoonlijk geselecteerd door regerende president Franklin D. Roosevelt om Duitsland binnen te dringen en waardevolle meesterwerken uit de kunstgeschiedenis te redden van de Nazi’s. De groep, bestaande uit museumdirecteuren, curatoren en kunstkenners, komt onder druk te staan wanneer ’t Duitse Rijk ten einde lijkt te komen en de Nazi’s de opdracht krijgen om alle kunstwerken te vernietigen.

Hoofdrollen zijn voor George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, John Goodman, Hugh Bonneville en Bob Balaban.

De film moet vanaf 9 januari 2014 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.