Poster voor Whitney Houston film I Wanna Dance With Somebody

De Sony Pictures’ Whitney Houston film I Wanna Dance With Somebody met in de hoofdrol Naomi Ackie heeft een eerste poster gekregen. Bekijk de poster hieronder. Ackie is prominent aanwezig als de iconische R&B-zanger, wiens hit de titel inspireerde. I Wanna Dance With Somebody draait vanaf 21 december 2022 in de bioscoop.

I Wanna Dance With Somebody film

I Wanna Dance With Somebody film

I Wanna Dance With Somebody wordt geregisseerd door Kasi Lemmons (Harriet) op basis van een scenario geschreven door Anthony McCarten, de schrijver achter veelgeprezen biopics zoals Darkest Hour en Bohemian Rhapsody. Producenten zijn McCarten, Grammy-winnende producer Clive Davis, Pat Houston, en Primary Wave’s Larry Mester & Denis O’Sullivan.

De film is een coproductie van The Whitney Houston Estate en Primary Wave. Vanwege de zegen van Houston’s landgoed en Davis, is het project geautoriseerd om de catalogus en zang van de overleden zanger te gebruiken. Nicole Brown, Shary Shirazi en Brittany Morrissey zullen namens TriStar Pictures ook toezicht houden op het project.

Na 7 studioalbums, 6 Grammy-overwinningen, 9 wereldtours en talloze gedenkwaardige hitnummers, wordt Whitney Houston nog steeds beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke artiesten aller tijden. Zelfs na haar voortijdige dood acht jaar geleden op 48-jarige leeftijd, blijft haar nalatenschap voortleven. Ze verdiende ook de titel van meest bekroonde vrouwelijke artiest aller tijden door het Guinness World Records en is nog steeds een van de best verkochte muziekartiesten aller tijden met 200 miljoen verkochte platen wereldwijd.

Houston is ook bekend vanwege haar acteerdebuutfilm The Bodyguard met Kevin Costner in 1992, toen de film de op één na best scorende ter wereld was. De soundtrack werd ook het best verkochte soundtrackalbum aller tijden met het nummer ‘I Will Always Love You.”

Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963 in Newark. In 1992 trouwde Whitney met haar man Bobby Brown en een jaar later werd hun dochter Bobbi Kristina geboren. De relatie tussen de twee ging niet altijd over rozen en er was veel drugs in het spel. Na 14 jaar huwelijk besloten ze om te gaan scheiden. Op 11 februari 2012 werd Whitney dood gevonden in het bad van een suite in het Beverly Hills Hotel. Op 31 januari 2015 werd haar dochter, Bobbi Kristina, ook bewusteloos in bad gevonden. Hierna heeft ze een half jaar in coma gleden. Op 26 juli 2015 is ook zij overleden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter