Première Als… de film | Met de cast & crew

Als... de filmOp 29 maart vond de première van Als… de film plaats bij Theater de Speeldoos in Vught. Aanwezig waren de jonge acteurs uit de film, de 17-jarige schrijver Kevin Jansen en regisseur Hans Pronk. Wij waren er ook bij om onderstaande reportage te maken.

Een middelbare schoolklas gaat op kamp en ontmoet in een bos een wat zonderlinge jongen. Hij blijkt samen met zijn moeder in een afgelegen huisje te wonen. Waarom leven zij zo afgezonderd?

Julien (14 jaar) leidt samen met zijn moeder Chantal een teruggetrokken bestaan. Chantal heeft deze keuze gemaakt, omdat zij verbitterd is door wat haar vroeger is aangedaan: zij is slachtoffer van pesten. Daardoor is zij een beschadigde vrouw, die rigoureus haar veiligheid beschermt tegen de buitenwereld. Chantal ziet niet wat dit doet met haar zoon. Julien is eenzaam en machteloos.

Ferron en Lieve zijn op schoolkamp. Zij ontmoeten in een bos Julien, die echter agressief reageert. De kinderen gaan op onderzoek uit: waarom wonen de moeder en haar zoon zo afgelegen? Een dagboek verklaart alles…

De film is geregisseerd door Hans Pronk, op basis van een scenario door Kevin Jansen & Pronk. De cast bestaat uit Laurian Serno, Thiago Klijnsma, Lavita Werner, Jurre Pronk, Vera Peetoom, Merle Hendriks, Febe Kraan, Claire Schuyffel, Carin Baars, Morena Brouwers, Thijs Frankfort, Lotte Taminiau en Fatima Khanfourd.

Als… is geproduceerd door Glenn Abbink & Frank van Gorp. De film is een productie van Perennial Film, A&P Visual Media en Smart Media Productions.

Meer info: www.alsdefilm.nl